ТРИК: За белото месо да биде крцкаво од надвор, а сочно од внатре – секоја домаќинка треба да го знае ОВА!

ТРИК: За белото месо да биде крцкаво од надвор, а сочно од внатре – секоја домаќинка треба да го знае ОВА!

Заборавете на класичното пржење месо, бидејќи отсега можете да испржите пилешко бело месо како најдобрите кувари…

Кога пржиме бело месо, тоа често се собира, загорува или останува жилаво, а еве трик со кој ќе подготвите совршени пилешки шницли.

Погледнете го видеото и подгответе вкусно бело месо…

 

Прочитај Gotvi.mk рецепти:

Супер брз и вкусен домашен сос за хамбургер или пилешко

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

Кинеска кујна: Како да зготвите брокула со пилешко

Шарена тава со зеленчук и пилешко

Пилешко во кари сос

Пилешко со паста и песто сос

Одличен рецепт – Потпечено мешано месо со печурки

singlepost_text