ЗА ВИСТИНСКИ ГУРМАНИ: Похован мозок

ЗА ВИСТИНСКИ ГУРМАНИ: Похован мозок

Јадење за вистински гурмани…

Состојки:

  • 400 гр телешки мозок
  • 2 јајца
  • 2 лажици доматен сок
  • 1 лажица презла
  • 1 лажица брашно
  • бибер
  • сол
  • 100 мл масло

Начин на подготовка:

  1. Во чинија разматете јајца, додајте доматен сок, презла, брашно, посолете и побиберете.
  2. Во таа смеса потопете поголеми парчиња мозок и пржете ги на умерено врело масло од двете страни по три-четири минути.
  3. Похованите парчиња ставете ги на хартиени салфети да ја влијат маснотијата.
  4. Послужете и уживајте!

 

Повеќе на Готви.мк:

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула