ПАСТА КАРБОНАРА: Најбрзо се подготувва, а нема таков кој не ја сака!

ПАСТА КАРБОНАРА: Најбрзо се подготувва, а нема таков кој не ја сака!

Тестенините се идеално јадење за лето – лесно се подготвуваат, брзо заситуваат, лесно се варат, а толку се вкусни што и обожаваат и најстраствените љубители на месо.

Паста карбонара е една од тие тестенини – готова е за миг, не ви се потребни состојки со необични имиња, а вкусот е таков што сигурно често ќе ја правите!

Состојки:

  • 1 пакување тестенини по избор
  • 3 јајца
  • 3 чаши полномасна павлака Пекабела
  • 300 гр сувомеснато Пекабеско
  • оригано
  • маслиново масло
  • сол
  • зачин по избор
  • пармезан
  • прстофат магоднос

Начин на подготовка:

  1. Во солена вода згответе ги тестенините и додајте малку маслиново масло, потоа добро исцедете.
  2. Пропржете го сувомеснатото во тава, а во посебен сад измешајте павлака и јајца.
  3. Додајте го прженото месо и посипете го со кесичка оригано. Соединете ги тестенините со сосот, посипете со пармезан и исечкан магдонос.

 

Добар апетит!

Повеќе рецепти на Готви.мк:

Рецепт за вистински пица деликатес

Летен појадок кој ќе го правите секој ден

Полнети печурки – лесен рецепт кој сите ќе ви го бараат

Палачинки за гурмани

ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин

Крем чорба од тиква и компири

Деликатес во кујната: Компир на поинаков начин

Мусака со печурки

Мусака со карфиол и мисиркино месо

Мусака на ориентален начин

Повеќе рецепти со мелено месо

singlepost_text