Closeup of a lasagna dish, Image: 317015158, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Подобро од мусака или сарма: Запечено мелено месо со павлака

Никогаш повкусно, никогаш покремаво и побрзо јадење. Направете потпечено мелено месо во павлака.

Состојки:

  • 500 гр мелено месо
  • 2 млади кромидчиња
  • 1 јајце
  • 50 гр презла
  • 2-3 лажици маслиново масло
  • ЗачиниЗА ПРЕЛИВ

     

  • 2 јајца
  • 150 мл павлака за готвење
  • Сол

Подготовка:

  1. На маслиново масло пропржете го меленото месо кратко, додајте млади лукчиња, па зачини, динстајте го се ова десетина минути.
  2. Додајте ја презлата откако ќе го тргнете од оган, и изматено јајце. Се соединете и ставете во огноотпорен сад со малку маргарин и брашно.
  3. Печете на 200 степени 20-ина минути.
  4. Изматете ги јајцата и павлаката, ставете си зачини по вкус, па ставете го сосот преку месото.
  5. Уште кратко запечете.

Повеќе на Готви.мк:

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Неодолива крем салата

Десерт готов за 20 минути

Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома

Супер рецепт: Леден кафе колач

Нема веќе стоење до шпорет: Колач без печење, совршен за горештините

Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега

Направете чоко мус и гостите ќе ве обожаваат

Малиџано – одличен домашен рецепт