Иако не сте помислиле дека со карфиол може да се направи ова, ви нудиме супер генијална идеја за мезе или оброк.
Состојки:
- 1 карфиол
- 120 гр брашно
- 180 гр презла
- 60 гр рендан кашкавал
- 80 мл млеко
- 2 јајца
- 1 лажица сенф бел лук во прав и оригано
- зачини
Подготовка:
- Карфиолот се мие, и се двојат цветови.
- Во чинија се мешаат брашно, сол и бибер, во друга се матат јајцата со млеко и сенф, а во трета презла со лук во прав и оригано со кашкавалот.
- Секој цвет од карфиолот се валка во првата, па втората па третата чинија.
- Се става на плех за печење и се пече на 220 степени 20 минути.
- Супер е за со пиво!
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома
Супер рецепт: Леден кафе колач
Нема веќе стоење до шпорет: Колач без печење, совршен за горештините
Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега
Направете чоко мус и гостите ќе ве обожаваат
Малиџано – одличен домашен рецепт
Зеленчукова ужинка за на работа