Компир кој се топи во уста, а готов е за половина час

Компир кој се топи во уста, а готов е за половина час

Доколку барате идеја за лесен ручек или прилог за некое месо, тогаш овој рецепт е идеален за вас!

Состојки:

  • 1/2 кг компири
  • 50 гр пармезан
  • 500 мл павлака за готвење
  • сол
  • бибер
  • зачини по желба
  • 3 чешниња лук

Начин на подготовка:

  1. Најпрво излупете ги компирите и кратко гответе ги, а потоа исечете ги на плочки.
  2. Додајте ги останатите состојки и сè заедно излејте во сад за печење. Печете во претходно загреана рерна на 180 степени.
  3. Кога компирот ќе „зажари“, извадете го од печка, па излејте го вишокот течност. Вратете го компирот во печка уште пет минути и вашиот ручек е готов.

Добар апетит!

Повеќе ресепти на Готви.мк:

Брз појадок со туна салата

ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна

ВИДЕО: Домашен рецепт за паштета од туна која се прави за 3 минути

Туна салата со фетучини

Туна салата

Брзо посно предјадење за целото семејство