Крцкави чоколадни залаци кои едноставно се топат во уста.
Состојки:
- 50 гр чоколадо за готвење, сечкано
- 2 белки
- 100 гр шеќер
- 1 лажица ванилин шеќер
- 1 лажица како во прав
Начин на подготовка:
- Загрејте ја рерната на 130 степени, а плехот обложете го со хартија за печење.
- Разматете белки додека не добиете цврст шам. Постепено додавајте шеќер додека не добиете сјаен шам. Внимателно измешајте ванилин шеќер, какао и чоколадо.
- Со лажица редете смеса на хартија за печење и печете во загреана рерна околу 30 минути.
Уживајте!
Јогурт крем: лесен и евтин црвено жолт десерт
Ви остана лиснато тесто во кујната? – направете брз и вкусен десерт
Супер рецепт: Леден кафе колач