Меки и сочни шницли од бело месо: Совршени за свечени прилики!

Меки и сочни шницли од бело месо: Совршени за свечени прилики!

Едноставно се прават, а одлични се и за свечени прилики…

Состојки:

  • 1/2 кг пилешко бело месо
  • 1 кромид
  • 2 чешниња лук
  • 3 парчиња леб
  • 2 дл млеко
  • сол
  • бибер
  • малку масло

Начин на подготовка:

  1. Белото месо и кромидот сомелете ги.
  2. Во сад ставете млеко, додајте 3 пачиња леб, измешајте, па соединете со месото.
  3. Правете плескавици и секоја од горе намачкајте ја со малку масло.
  4. Ставете ги во намастена тепсија и печете ги на 200 степени додека не поруменат.

Добар апетит!

Поврзани вести на Gotvi.mk

Брзи домашни пирошки со зденка и маслинки

Рецепт за брза даска кога ќе ви се најават гости

Рецепт за 2 брзи соса за чипс и други грицки

Рецепт за брзо мезе за ненајавени гости

Рецепт за највкусни посни и интегрални грисини тука