Одлична погача за вечера која ќе биде на вашата маса за 30 минути!
Состојки:
- 300 гр бело брашно
- 3 јајца
- 240 мл кисело млеко
- 150 мл млеко
- 100 мл масло
- 1 кесичка прашок за печиво
- 1 лажичка сол
Начин на подготовка:
- Во вангла ставете брашно, прашок за печиво и сол, па измешајте и додајте ги останатите состојки. Намастете тепсија и ставете го тестото.
- Рерната вклучете ја на 220 степени и откако ќе загрее, ставете ја погачата да се пече додека убаво не порумени. Послужете топла со кајмак, домат и млад кромид.
Добар апетит!
ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид
Ремек дело во кујната: Леб од банана
ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси
ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот