Направете бурек, јадењето кое е цар на се што е месено. Ќе биде готов многу брзо.
Состојки:
- 700 гр мелено месо
- 1 кромид
- 5 јајца
- 400 мл кисела павлака
- сол
- пипер
- 500 гр кори
Подготовка:
- На загреано масло се запржува ситно сецканиот кромид со сол и бибер, па се става месото.
- Намачкајте лим за печење, па ставете кора, па месо, и така додека има кори и фил.
- Направете го бурекот како полжавче, па ставете го да се пече на загреана рерна на 180 степени околу 40 минути.
- Уживајте.
Англиски погачици со чедар – ќе ги правите во секоја прилика
Полнети тиквички по најдобар рецепт
Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо