Нема да се покаете ако го направите овој специјалитет за ручек…
Состојки:
- 500 гр пилешко филе
- 5 парчиња млад кромид
- 1 јајце
- 1-2 лажици презла
- 1 лажица сув зачин
- масло
Начин на подготовка:
- Пилешкото сомелете го, додајте зачин, исечкан кромид, јајце и презла. Сè добро измешајте и оставете да отстои околу еден час во фрижидер.
- Потоа обликувајте плескавици и печете ги на масло од секоја страна по пет минути.
- Плескавиците послужете ги топли со пржени компирчиња и салата по желба.
Добар апаетит!
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт