Ова е десертот кој ќе ве освои и кој ќе го правите постојано…
Состојки:
- 220 гр чоколадо
- 250 гр маргарин
- 4 јајца
- 160 гр шеќер
- 120 гр брашно
Начин на подготовка:
- Чоколадото и маргаринот растопете ги на пареа. Во друг сад со миксер разматете јајца и шеќер па додајте брашно и разматете со дрвена лажица.
- Потоа смесата со маргарин и чоколадо соединете ја со смесата со јајца, шеќер и брашно. Ставете ја смесата во тепсија со калапи.
- Печете во претходно загреана рерна на 250 степени 7-8 минути.
- Овој десерт најдобро е да го послужите со сладолед од ванила.
Уживајте!
Прочитај повеќе на Gotvi.mk:
Senigallia – Хотел, бар и ресторан кој стана уште едно обележје на Скопје
Дохранување на вашето бебе – Прочитајте искуство и совети од родители
Грижете се за здравјето на бебето: Еве што треба да јадат трудниците
ФОТО: Еве како ќе се вика петтото дете на Џејми Оливер
ФОТО: Џејми Оливер е татко за пример