Денес ви донесуваме јадење кое ќе ги израдува вашите домашни, гости, најблиски и пријатели, и ви гарантираме дкеа често ќе се наоѓа на вашата трпеза.
Состојки:
- 400 гр јунешко месо
- 1 главица црвен кромид
- 3 поголеми компири
- пасиран домат
- мелена пиперка
- 1 кесичка зеленчук за ѓувеч
Начин на подготовка:
- Исечкајте го кромидот и ставете го на загреано масло во длабока тава. Додајте малку шеќер додека го динстате кромидот. Додајте месо исечкано на коцки кои претходно малку сте ги посипале со брашно.
- Динстајте додека месото не ја промени бојата, додајте компир исто така исечен на коцки и додајте домат и две поголеми шолји вода. Кога ќе зоврие, додајте зеленчук за ѓувеч и две лажици мелена пиперка. Зачинете со други зачини по желба.
- Гответе десетина минути, а потоа јадењето префрлете го во плех. Покријте го со фолија.
- Печете еден час во загреана рерна на 200 степени – последните десет минути тргнете ја фолијата.
Добар апетит!
Градинарска пита – направете вкусен фамилијарен ручек за помалку 150 денари
Едноставен појадок кој сите ќе ги воодушеви
Рецепт за вистински пица деликатес
Полнети печурки – лесен рецепт кој сите ќе ви го бараат