Пица која не се пече: Овој рецепт сите ќе сакаат да го препишат!

Пица која не се пече: Овој рецепт сите ќе сакаат да го препишат!

Потекнува од регионот Кјанти, а Италијанците со причина долго го криеле…

Состојки:

  • 800 гр брашно
  • 300 гр кечап
  • 300 гр кашкавал
  • масло за пржење
  • оригано
  • босилек
  • сол
  • бибер

Начин на подготовка:

  1. Направете основно тесто за пица од брашно, сол и вода, па поделете го на десет топчиња. Растегнете и нека стојат десетина минути. Потоа испржете ги тестата во намастена тава од секоја страна додека не поруменат.
  2. Откако ќе ги испржите, нанесете по една лажица кечап на секое тесто и посипете со кашкавал. Од горе посипете со оригано, бибер и сушен босилек, па така филуваните пици ставете ги во тава на кратко, додека кашкавалот не се растопи.

Уживајте!

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки