Брза кремаста торта: Секој пат ќе барате парче повеќе!

Брза кремаста торта: Секој пат ќе барате парче повеќе!

За оваа торта ќе биде потребно да подготвите и кора, но тоа се прави исклучително лесно, а се пече кратко – само петнаесетина минути.

Состојки за кора:

  • 6 белки
  • 6 лажици шеќер
  • 100 гр кокос
  • 100 гр мелени ореви
  • 1 прашок за пециво

Состојки за фил:

  • 6 жолчки
  • 6 лажици шеќер
  • 2 чоколада за готвење
  • 200 гр путер
  • 200 мл слатка павлака
  • 2-3 кесички шлаг пена

Начин на подготовка:

  1. Разматете 6 белки со 6 лажици шеќер. Додајте кокос, мелени ореви и прашок за пециво. Измешајте, а потоа тестото ставете го во плех и печете во загреана рерна на 190 степени Целзиусови 10 до 15 минути.
  2. 6 жолчки и 6 лажици шеќер згответе на пареа додека кремот не згусне. Додајте две чоколада за готвење непрекинато мешајќи додека чоколадото не се растопи. Тргнете го од рингла и оставете го да се излади.
  3. Разматете 200 мл слатка павлака и оставете на страна. Во ладниот крем додајте омекнат путер и матете. На крај додајте разматен шлаг и измешајте. Кремот ставете го преку изладеното тесто, а потоа шлаг пената.

Повеќе рецепти на Готви.мк:

Чоко палачинки со крем од ванила и јагоди

Рецепт за палачинки кои можете да ги јадете неограничено

За сите гурмани – Палачинки кватро салами

Посно: Палачинки без зејтин

Американски палачинки по врвен, а едноставен рецепт

Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди

Овошен колач со јагоди