СПАС ВО ПОСЛЕДЕН ЧАС: Вашата кујна ќе заблеска!

СПАС ВО ПОСЛЕДЕН ЧАС: Вашата кујна ќе заблеска!

Шпорет полн со флеки, масна тава или запушен одвод – се некои од ноќните кошмари во секоја кујна.

Нема потреба да посегнувате по штетни хемикалии, потребен ви е само лимон. Наједноставно решение за проблемите во кујната е ова убаво, жолто овошје.

Пресечете го лимонот на половина, па исцедете сок на валканиот или запушениот дел. Веднаш ќе забележите одлични резултати!

Секога е добра идеја да додадете сода бикарбона и оцет – за оние „поупорни“ дамки.