Чоколадната торта никогаш не е лош избор!
Состојки:
- 1,5 шолја брашно
- 1 лажичка сода бикарбона
- прстофат сол
- 3 лажици какао
- 1 шолја шеќер
- 1 лажичка оцет
- 1 лажичка екстракт од ванила
- 5 лажици масло
- 1 шолја вода
- 200 гр чоколадо
Начин на подготовка:
- Во плех за печење измешајте ги сите суви состојки. Додајте оцет, масло, шеќер и екстракт од ванила, па сè добро соединете.
- Печете во рерна загреана на 180 степени околу 35 минути.
- За тоа време на пареа растопете чоколадо со малку масло и со него прелијте ја тортата. По желба, украсете со шлаг и со омиленото овошје.
- Во видеото погледнете ги деталните инструкции и што побргу испробајте ја оваа торта!
Прочитај повеќе на Gotvi.mk:
Адријана Лима открива: Рецепт за утринско смути и совети за диета
Ким Кардашијан откри како ослабе 15 килограми за 2 месеци
Цеца со нов албум, а ние ви откриваме што јаде за да има таква линија
На традиционален британски појадок со Џон Њуман
Кои се омилените јадења и пијалоци на Енрике Иглесијас?
10 „убијци“ на вишокот калории