Бурек со компири

Бурек со компири

Вкусниот бурек не мора секогаш да биде со месо. Уверете се сами!

Состојки:

  • 600 гр кори за пита
  • 3-4 големи компири
  • кисела вода
  • 1 главица кромид
  • 1/2 дл масло
  • 1 лажичка бибер
  • 1 лажичка морска сол

Начин на подготовка:

  1. Измијте ги и исушете ги компирите и кромидот, па изрендајте ги.
  2. Плехот намастете го со масло и ставете неколку кори. Направете фил од компири, кромид, масло, бибер и сол.
  3. Наредете наизменично додека има материјал. Завршете со неколку кори.
  4. Печете дваесетина минути на 200 степени, додека не порумени.
  5. Напомена: Корите премачкајте ги со масло и пропрскајте ги со кисела вода додека ги сложувате, како и последната кора.

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт

singlepost_text