Ова печиво е многу вкусно и покрај тоа што се подготвува без квасец.
Состојки:
- 4 шолји брашно
- малку сол
- 1 лажичка шеќер
- 1 лажичка сода бикарбона
- 2 лажички прашок за пециво
- 1 разматено јајце
- 1,5 шолја млеко
Начин на подготовка:
- Просејте го брашното три пати и сите други состојки.
- Во сад за мешање додајте јајце и млеко и замесете тесто.
- Ставете во намастен плех и печете на 225 степени нешто подолго од половина час.
ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид
Ремек дело во кујната: Леб од банана
ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси
ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот