Солени тулумби

Солени тулумби

Збогатете ја својата трпеза со неодолив солен специјалитет!

Состојки:

  • 1 дл масло
  • 2,5 дла вода
  • 150 гр брашно
  • 4 јајца

Начин на подготовка:

  1. Зовријте вода и масло, тргнете го садот од оган, па измешајте брашно. Мешајте додека смесата не стане глатка. Кога ќе се излади, додајте јајца, едно по едно и матете.
  2. На плех ставете хартија за печење. Наполнете шприц со смесата и обликувајте тулумби со должина од околу 10 см. Печете ги во загрена рерна на 200 степени 30 минути. Исклучете ја рерната и оставете ги внатре уште 5 минути.
  3. Изладените тулумби пресечете ги на половина и полнете ги со руска салата или некоја друга по ваш избор.

Добар апетит!

Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:

Торта „Мрзлива домаќинка“ – смешно име, одличен вкус

Рафаело торта – рецепт кој сите ќе ви го бараат

ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече

ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта

Црно бела торта