Најпопуларно јадење на велигденската трпеза: Нема жена која нема да го подготви ова за Велигден!

Најпопуларно јадење на велигденската трпеза: Нема жена која нема да го подготви ова за Велигден!

Преубавите пилиња од варени јајца се вистинско ремек дело, а еве како се подготвуваат!

За полнетите јајца или пилиња од варени јајца, потребни ви се сосема малку материјали. Меѓутоа, бидете сигуртни дека никој нема да им одолее.

Состојки:

  • 11 варени јајца
  • 2 лажици мајонез
  • неколку кисели краставички
  • 1,5 лажичка сенф
  • 1 лажица рен
  • сол
  • бибер
  • варен морков
  • бибер во зрно

Начин на подготовка:

  1. Исечете ги јајцата на половина така што горната половина ќе биде малку помала. Потоа извадете ги  жолчките и ставете ги во чинија, па додајте ги останатите состојки како што се мајонез, сенф, рен, кисели краставички (мелени), сол и бибер. А потоа јајцата наполнете ги на местата каде што претходно стоела жолчката.
  2. Од варениот морков направете клунови, а од биберот во зрно очи за пилињата.
  3. Уживајте во своето мало ремек дело!

ВИДЕО: Традиционално бојадисување на црвени Велигденски јајца

ВИДЕО: Бојадисајте 50 Велигденски јајца со боја во капсули

ВИДЕО: Подготовки за Велигден – бојадисајте Велигденски јајца со ластичиња

ВИДЕО: Бојадисајте Велигденски јајца користејќи чипка

ВИДЕО: Бојадисување на Велигденски јајца на пареа

Прочитајте интересни Gotvi.mk рецепти како предлог за Велигденската трпеза:

Охридски чомлек

ВИДЕО: Како да направите големо чоко Велигденско јајце

Велигденска торта

ВИДЕО: Рецепт за панакота со јагоди

ВИДЕО: Рецепт за брз домашен чоколаден ролат

ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече

ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Похован кашкавал