Зошто се појавува бел слој на чоколадата и дали е таа добра за јадење? Иако ова прашање долго време се поставува, одговорот е дека оваа чоколада е сигурна за јадење и воопшто не е опасна.Белиот слој се појавува од ве причини.
Прво: Тоа може да биде бидејќи излегол шеќерот на површина.
Второ: Тоа може да се случи и поради маргаринот кој ако чоколадото стои неколку дена може да избие на површина.
Сепак, ова чоколадо не е расипано, а идеална температура за чување е 18 степени.
ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид
Ремек дело во кујната: Леб од банана
ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси
ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот