Дали чоколадото е расипано ако има бел слој одозгора? Ова е одговорот

Дали чоколадото е расипано ако има бел слој одозгора? Ова е одговорот

Зошто се појавува бел слој на чоколадата и дали е таа добра за јадење? Иако ова прашање долго време се поставува, одговорот е дека оваа чоколада е сигурна за јадење и воопшто не е опасна.Белиот слој се појавува од ве причини.

Прво: Тоа може да биде бидејќи излегол шеќерот на површина.

Второ: Тоа може да се случи и поради маргаринот кој ако чоколадото стои неколку дена може да избие на површина.

Сепак, ова чоколадо не е расипано, а идеална температура за чување е 18 степени.

Повеќе рецепти на Готви.мк:

ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид

Ремек дело во кујната: Леб од банана

Тазе домашен леб

ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси

Домашниот леб на мајче Вера

Полнет запечен леб

ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта

Црно бела торта