НИКОГАШ не ја посолувајте храната откако ќе ја спремите – еве зошто

НИКОГАШ не ја посолувајте храната откако ќе ја спремите – еве зошто

Дали до сега сте ја солеле храната точно или погрешно? Ова видео објаснува зошто треба да се посоили храната пред почетокот на подгоовката на јадењата.Ако месото или друга храна ги посолиме пред да ги спремиме, солта ќе има време да продре длабоко и убаво да се зачини, а додавањето сол на крајот ќе создаде само талог сол на површината кој вашиот јазик веднаш ќе го почувствува.

Повеќе на Готви.мк:

Кое е омиленото јадење на принцот Чарлс?

Добра идеја – Фотографирајте храна на Instagram и бесплатно јадете каде сакате

ФОТО: Ѕирнете во Eqvita – ресторанот за здрава храна на Новак Ѓоковиќ

ВИДЕО: Драјв маркет – погледнете како ќе изгледа маркетот на иднината

Прочитај Gotvi.mk рецепти:

Диетално: Домашни брускети со домати и маслиново масло (видео)

Диетален појадок што ќе ве држи сити

ВИДЕО: Направете природен пијалок за слабеење од 4 состојки

Супер брз и вкусен домашен сос за хамбургер или пилешко

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

singlepost_text