Декоративно предјадење со богат вкус!
Состојки:
- 1 тост леб
- 300 гр мајонез
- 800 мл павлака
- 300 гр шунка Пекабеско
- 1,5 лажици кечап
- 8 кисели краставички
- 5 варени јајца
- 100 гр кашкавал
Начин на подготовка:
- Наредете 6 парчиња тост леб на послужавник да формирате подлога.
- За првиот фил, во сад измешајте 100 гр мајонез, 1 павлака, 300 гр рендана шунка и 1,5 лажици кечап. Филот распоредете го по подлогата и прекријте со тост леб, формирајќи друга кора.
- За вториот фил, соединете 100 гр мајонез, 1 павлака и 3 рендани кисели краставички. Премачкајте ја кората и повторно прекријте со тост леб, така што ќе добиете трета кора.
- За третиот фил измешајте 100 гр мајонез, 1 павлака, 5 рендани јајца и 5 кисели краставички. Распоредете го филот преку третата кора и премачкајте ја тортата со павлака. Од горе посипете со рендан кашкавал.
Послужете и уживајте!
Градинарска пита – направете вкусен фамилијарен ручек за помалку 150 денари
Едноставен појадок кој сите ќе ги воодушеви
Рецепт за вистински пица деликатес