Омилениот вкус на италијанскиот специјалитет замотан во палачинка!
Состојки:
- палачинки (подготвени по основен рецепт)
- 250 гр печурки
- 250 гр Пекабеско шунка
- 250 гр кашкавал
- 100 гр доматен сос
- сол
- бибер
- оригано
- 100 гр маслинки без коски
- 2 јајца
- презла
Начин на подготовка:
- Исечете ги, но не преситно, сите состојки за фил, додајте доматен сос, зачинете, па со тоа филувајте ги палачинките. Свиткајте ги по желба.
- Филуваните палачинки натопете ги во јајце, па во презла и печете на благо загреано масло (или во фритеза). Послужете ги додека се топли.
- Палачинките можете да ги посипете со рендан кашкавал или да ги послужите со сос од мајонез, павлака и кисели краставички.
Добар апетит!
Поврзани вести на Gotvi.mk:
Диета која се држи 7 дена со вашата омилена храна
Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот
10 „убијци“ на вишокот калории
Ако појадувате ќе ослабете и ќе го забрзате метаболизмот – Еве како
Како да ослабете според хороскопскиот знак?
Хороскопските знаци и храната – што треба да јадете, а која храна да ја избегнувате
Кое е омиленото јадење на принцот Чарлс?
Добра идеја – Фотографирајте храна на Instagram и бесплатно јадете каде сакате
ФОТО: Ѕирнете во Eqvita – ресторанот за здрава храна на Новак Ѓоковиќ
ВИДЕО: Драјв маркет – погледнете како ќе изгледа маркетот на иднината