Посна мусака со компири и праз

Посна мусака со компири и праз

Оваа посна мусака може да го носи епитетот специјалитет, а ќе ја јадете и кога не е време на пост.

Состојки:

  • половина килограм компир
  • 2-3 праза
  • маслиново масло
  • Зачини

Подготовка:

  1. Се мијат и ситно се сечат компирите со празот, па се пржат во маслото.
  2. На намрсена тава се ставаат прво празот, па компирот, па малку вода и зачини по вкус.
  3. Се пече на 220 степени додека не порумени.

Повеќе на Готви.мк:

Леонардо ди Каприо – Еве која диета ви ја препорачува

Северина со нов спот, а ние ве потсетуваме која диета ја држеше кога беше бремена

Мајката на Јелена Крлеуша: Еве како конечно ја победив зависноста од храна!

Адријана Лима открива: Рецепт за утринско смути и совети за диета

Ким Кардашијан откри како ослабе 15 килограми за 2 месеци