Ова се двата најлоши начини за одмрзнување на пилешко месо, на првото место е да оди во микровална, второто место го зазема пултот во кујната.
Во микробранова печка
Доколку пилешкото го одмрзнувате во микробранова печка тогаш месото е изложено на високи температури кои го подигаат нивото за развој на бактерии. Исто така на овој начин се уинштува вкусот и текстурата на месото, бидејќи потребно е месото да се одмрзнува рамномерно.
На масата во кујна
И оваа метода се котисти премногу во сите куќи, но треба да се избегнува. Бидејќи кога место долго стои на собна температура голема е веројатноста во оваа температурна зона да се развијат бактерии.
Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега
Ќе ве врати во детството: Омилениот десерт на сите генерации
Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома
Супер рецепт: Леден кафе колач
Направете чоко мус и гостите ќе ве обожаваат