ЌЕ ГО ЈАДЕТЕ И КОГА НЕ ПОСТИТЕ: Деликатес со карфиол – тава=перфекција

ЌЕ ГО ЈАДЕТЕ И КОГА НЕ ПОСТИТЕ: Деликатес со карфиол – тава=перфекција

Направете тава еднаква на перфекција. Ќе ја јадете и кога не постите.

Состојки:

  • 1 карфиол
  • 2-3 лажици маслиново масло
  • 1 лажица црвен пипер
  • 2 лажици сенф за прелив
  • 30 мл маслиново масло за прелив
  • 1 чешне лук
  • сок од лимон

Подготовка:

  1. Карфиолот убаво се мие и чисти, се става сол на него и црвен пипер, па се додава маслиново масло.
  2. Се става во рерна и се пече на 180 степени 40 минути, па потоа се става преливот врз него кој ќе го подготвите така што ќе го ставите сокот од лимон во чинија со сенфот, лукот и зачини повкус.
  3. Се премачкува карфиолот и се сервира.

Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:

Баклава

Баклава со вишни

Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет

Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди

„Катица“ торта

Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути

ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта