Направете тава еднаква на перфекција. Ќе ја јадете и кога не постите.
Состојки:
- 1 карфиол
- 2-3 лажици маслиново масло
- 1 лажица црвен пипер
- 2 лажици сенф за прелив
- 30 мл маслиново масло за прелив
- 1 чешне лук
- сок од лимон
Подготовка:
- Карфиолот убаво се мие и чисти, се става сол на него и црвен пипер, па се додава маслиново масло.
- Се става во рерна и се пече на 180 степени 40 минути, па потоа се става преливот врз него кој ќе го подготвите така што ќе го ставите сокот од лимон во чинија со сенфот, лукот и зачини повкус.
- Се премачкува карфиолот и се сервира.
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта