Неодоливо крцкави и слатки, овие срца се одличен начин да некому ги искажете најубавите емоции.
Состојки:
- 450 гр лиснато тесто
- 3 лажици џем од кајсии
- 150 гр сремско сирење
- 3 жолчки
- 100 гр чоколадо полнето со јагоди
- 1 лажица млеко
- 200 мл шеќер во прав
- 2 лажици сок од лимон
- црвена боја за јадење
- 2 лажици шеќер
Начин на подготовка:
- Загрејте ја рерната на 200 степени. Од тестото извадете 24 срца со калап, па половина од нив ставете ги на хартија за печење и премачкајте ги со џем
- Измешајте сирење со 2 жолчки, исечкајте го чоколадото и измешајте. На секое срце ставајте лажица крем, па поклопете со останатите срца. Печете околу 12 минути.
- Измешајте ги останатиот шеќер во прав, сокот од лимон и бојата, па со тоа премачкајте ги срцата. Украсете по желба.
Уживајте!
Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега
Ќе ве врати во детството: Омилениот десерт на сите генерации
Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома