ВИДЕО:  Ставете сода бикарбона во јајцата кои ги варите – резултатот неверојатен

ВИДЕО:  Ставете сода бикарбона во јајцата кои ги варите – резултатот неверојатен

Јајцата стари меѓу 7 и 10 дена се идеални за варење, и најлесно е да се излупат, а при тоа не се кршат.Ако сакате да избегнете кршење на јајцата, тогаш во водата ставајте сода бикарбона додека ги варите.

Повеќе на Готви.мк:

Кинеска кујна: Како да зготвите брокула со пилешко

Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот

10 „убијци“ на вишокот калории

Ако појадувате ќе ослабете и ќе го забрзате метаболизмот – Еве како

Како да ослабете според хороскопскиот знак?