Ви донесуваме интересна варијанта на посни ќофтиња од грав наместо од мелено месо.
Состојки:
- грав
- праз
- сусам
- масло
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Згответе грав, исцедете ја водата и изгмечете го добро со раце.
- Посолете и побиберете по вкус и правете топчиња.
- Исечканиот праз пропржете го на масло, па додајте бибер.
- Празот распоредете го по тепсија, а преку него редете ќофтиња.
- Посипете со сусам (по вкус), поклопете и печете. Внимавајте да не загорат во печењето.
Добар апетит!
Супер брз и вкусен домашен сос за хамбургер или пилешко
Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки
Кинеска кујна: Како да зготвите брокула со пилешко