Направете бела торта чие име совршено се вклопува со зимските ладни денови. Снегулка се прави брзо и лесно и никого нема да остави рамнодушен.
Состојки:
- 5 белки
- 5 лажици шеќер
- 5 лажици брашно
- ½ прашок за пецивоФИЛ
- 500 мл млеко
- 5 јајца
- 100 гр шеќер
- 1 ванилин шеќер
- 50 гр чоколадо за готвење
- 200 гр бисквити
- 300 мл слатка павлака
- 1 кесе желатин
Подготовка:
- Се матат белките со шеќерот, се додава брашното и прашокот за пециво. Смесата се става во калап со хартија, па се пече на 200 степени 30 минути. Се варат 100 мл млеко и ванилин шеќер, па бисквитот го одвојуваме од хартијата и го посипуваме.
- 400 мл млеко оставаме да се вари, а во меѓувреме се матат жолчките и шеќерот, па се прелеваат со врелото млеко. Се враќа на рингла, па се меша. Се става и желатинот и се трга од оган, па се мати одделно павлаката и се соединува со кремот.
- Чоколадото и кексите се дробат, се додаваат во кремот, па се се соединува.
- Се става бисквит, па крем, па се се остава во ладилник.
- Целата торта потоа се мачка со шлаг.
Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки
Кинеска кујна: Како да зготвите брокула со пилешко
Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот
10 „убијци“ на вишокот калории
Ако појадувате ќе ослабете и ќе го забрзате метаболизмот – Еве како
Како да ослабете според хороскопскиот знак?
Хороскопските знаци и храната – што треба да јадете, а која храна да ја избегнувате