Неодоливо крцкаво, но и сочно пилешко месо.
Состојки:
- 500 гр пилешко бело месо
- 250 гр маргарин
- 100 гр презла
- сусам
- 250 гр рендан кашкавал
- 500 гр компири
- мешавина од зачини
Начин на подготовка:
- Излупете ги компирите, исечете ги на коцки и оставете ги додека не го подготвите месото.
- Во сад измешајте презла, кашкавал, сусам и лажица мешавина од зачини.
- Маргаринот растопете го. Месото исечете го на шницли или крупни коцки. Парчињата месо потопете ги во растопен маргарин, а потоа извалкајте ги во смесата со презла.
- Месото наредете го во средина во плех за печење, а околу месото ставете ги коцките компири. Останатата смеса со презла рамномерно посипете ја по компирите и прелијте ги со останатиот маргарин.
- Печете на 200 степени околу 40-45 минути.
Добар апетит!
Градинарска пита – направете вкусен фамилијарен ручек за помалку 150 денари
Едноставен појадок кој сите ќе ги воодушеви
Рецепт за вистински пица деликатес
Летен појадок кој ќе го правите секој ден