Уштипците можете да направите како главно јадење со сос или како топло или ладно предјадење.
Состојки:
- 250 гр варено пилешко месо од супа
- 100 гр трапист сирење
- 2 јајца
- 2 лажици презла
- 1 лажица брашно
- 1 лажица кисела павлака
- малку сол
- малку куркума
- малку маслиново масло
Начин на подготовка:
- Вареното пилешко месо исчистете го од коски и ситно исечкајте го.
- Сирењето изрендајте го.
- Во сад измешајте исечкано месо и изрендано сирење.
- Додајте сол, куркума, презла, брашно, јајца и кисела павлака.
- Добро измешајте со вилушка.
- Со лажица вадете уштипци и посипете ги до презла.
- Во тава загрејте масло и пржете ги уштипците на силен оган додека не добијат убава златна боја.
Добар апетит!
Чоко палачинки со крем од ванила и јагоди
Рецепт за палачинки кои можете да ги јадете неограничено
За сите гурмани – Палачинки кватро салами
Американски палачинки по врвен, а едноставен рецепт
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди