Пикантен оброк за вистинско гурманско уживање!
Состојки:
- пиле (околу 1,2 кг)
- кромид
- морков
- целер
Состојки за фил:
- 200 гр пилешки гради
- 50 гр шунка
- 1 јајце
- млеко
- 150 гр средина од леб
- 50 гр сланина
- 20 гр суви сливи
- магдонос
- 70 гр пармезан
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Потопете ги сливите во млака вода, а средината од лебот во малку млеко. По дваесетина минути исцедете ги сливите и лебот, па со миксер иситнете пилешки гради, шунка, сланина, јајце, пармезан, сол, бибер и магдонос.
- Пилето измијте го, исчистете го и наполнете го, па потоа затворете го отворот. Печете го час и половина, со кромид и целер на 200 степени.
Домашен рецепт со кој повеќе нема ни да помислите на цвекло од тегла
Релаксирајте се: Чај кој ги опушта мислите и мускулите