Ќе го обожавате ова сочно пилешко месо во бел сос.
Состојки:
- 500 гр бело пилешко месо исечено на шницли
- 1 главица кромид круно сечкан
- 2 чешниња лук ситно сечкан
- 1 лажица сенф
- малку путер
- 250 мл павлака за готвење
- сув зачин
- бибер
- малку магдонос
Начин на подготовка:
- На путер испржете кромид и лук. Додајте месо. Испржете на кратко.
- Ставете павлака за готвење и половина чаша вода.
- Додајте сенф, сув зачин, бибер и магдонос.
- Тавата тргнете ја од оган кога месото ќе биде готово.
- Послужете со шпагети или варен компир.
Добар апетит!
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт