За месото да биде сочно и пикантно, пред печењето ставете го во маринада.
Состојки:
- 1 кг пилешки крилци
- 50 мл масло
- малку сок од лимон
- 2 лажици сенф
- 6 чешниња лук
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Прелијте ги крилцата со мешавина од масло, сок од лимон, сенф, сечкан лук, сол и бибер, па оставете ги да отстојат во фрижидер најмалку 2 часа.
- Измешајте ги во неколку наврати.
- Извадете ги крилцата од маринадата, малку процедете ги, па ставете ги на скара и испечете ги.
- Скарата мора да биде добро загреана за месото добро да се испече.
Градинарска пита – направете вкусен фамилијарен ручек за помалку 150 денари
Едноставен појадок кој сите ќе ги воодушеви
Рецепт за вистински пица деликатес
Летен појадок кој ќе го правите секој ден
Полнети печурки – лесен рецепт кој сите ќе ви го бараат
Одлична комбинација: Таљатели со сланина, л