Богатиот вкус на кремаст фил ќе ве маѓепса при првиот залак.
Состојки за кори:
- 9 белки
- 450 гр шеќер
- 1 лажица сок од лимон
Состојки за фил:
- 9 жолчки
- 300 гр шеќер
- 2 шолји млеко
- 150 гр чоколадо
- 250 гр путер
- 200 гр мелени ореви
Начин на подготовка:
- Разматете белки со шеќер, додајте сок од лимон и испечете 3 кори на температура од 40-60 степени.
- Секоја кора можете да ја подготвите и посебно од 3 белки и 150 гр шеќер.
- Згответе жолчки, шеќер и млеко, додајте чоколадо, путер и мелени ореви, па оставете да се излади.
- Филувајте ги корите и тортата украсете ја со чоколадо и шлаг.
САМО 18+ ФОТО: Орландо Блум и Џастин Бибер го покажаа половиот орган викендов
18+ ФОТО: Џастин Бибер се соблече сосема гол и им го покажа на сите
Тајната на Ким Кардашијан за добра линија и борба со целулитот
Леонардо ди Каприо – Еве која диета ви ја препорачува
Северина со нов спот, а ние ве потсетуваме која диета ја држеше кога беше бремена
Мајката на Јелена Крлеуша: Еве како конечно ја победив зависноста од храна!
Адријана Лима открива: Рецепт за утринско смути и совети за диета
Ким Кардашијан откри како ослабе 15 килограми за 2 месеци
Цеца со нов албум, а ние ви откриваме што јаде за да има таква линија
Кои се омилените јадења и пијалоци на Енрике Иглесијас?
ВИДЕО: Рецепт за органска маска за длабинска нега на оштетена коса