Кремасто чоколадно уживање во секој залак…
Состојки:
- 300 гр чоколадо за готвење, искршено
- 150 гр путер
- 5 јајца
- 50 гр шеќер
- какао во прав
Начин на подготовка:
- Загрејте ја рерната на 180 степени. Ставете хартија за печење во калап за торти.
- На пареа растопете чоколадо и путер.
- Разматете шеќер и јајца додека не добиете пена со светла боја.
- Растопеното чоколадо додајте го во јајцата и добро измешајте.
- Ставете ја смесата во калап за печење и печете во рерна околу 20 минути.
- Почекајте да се излади, извадете ја од калапот и посипете ја со какао во прав.
Уживајте!
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта