ДЕЛИКАТЕС:  Солени руски капи

ДЕЛИКАТЕС:  Солени руски капи

Руските капи одсега и со солен вкус. Ви нудиме незаборавен солен деликатес готов за околу еден час со кој ќе се ансладувате цел ден.

Состојки:

  • 4 јајца
  • 12 лажици брашно
  • 100 мл масло
  • 1 прашок за пециво
  • 200 мл јогурт
  • солФИЛ 
  • 300 гр фета сирење
  • 2 дл кисела павлака
  • 2 дл кисела павлака за премачкување
  • 100 мл мајонез
  • 100 гр кашкавал
  • 50 гр сусам

Подготовка:

  1. Најпрво се прави кората. Се матат белките од 4-те јајца, па се додаваат и жолчките, се додава брашното со пецивото, маслото, солта и јогуртот и се се меша додека не се соедини.
  2. Смесата која ја добивме се става во плех со хартија и се пече 25 минути на 180 степени.
  3. Откако е готова ја вадиме од рерна и ја оставаме да се олади.
  4. Со шолја се вадат кругови.
  5. За филот се дроби сирењето, се става павлака и се меша, па на секоја топка се става од филот. Се преклопува со друго топче, па се става павлака со мајонез одозгора.
  6. Се става најгоре сусам кој малку се запржува.
  7. Се служи со рендан кашкавал.

Повеќе на Готви.мк:

Кулинарски трик – Употребете ја оваа намирница и маслото нема да ви загорува при пржење

Едноставен трик со кој ќе ги избркате мувите од вашиот двор и балкон

ВИДЕО: Рецепт за органска маска за длабинска нега на оштетена коса

10 „убијци“ на вишокот калории

Диетален појадок што ќе ве држи сити

 

 

 

singlepost_text