Руските капи одсега и со солен вкус. Ви нудиме незаборавен солен деликатес готов за околу еден час со кој ќе се ансладувате цел ден.
Состојки:
- 4 јајца
- 12 лажици брашно
- 100 мл масло
- 1 прашок за пециво
- 200 мл јогурт
- солФИЛ
- 300 гр фета сирење
- 2 дл кисела павлака
- 2 дл кисела павлака за премачкување
- 100 мл мајонез
- 100 гр кашкавал
- 50 гр сусам
Подготовка:
- Најпрво се прави кората. Се матат белките од 4-те јајца, па се додаваат и жолчките, се додава брашното со пецивото, маслото, солта и јогуртот и се се меша додека не се соедини.
- Смесата која ја добивме се става во плех со хартија и се пече 25 минути на 180 степени.
- Откако е готова ја вадиме од рерна и ја оставаме да се олади.
- Со шолја се вадат кругови.
- За филот се дроби сирењето, се става павлака и се меша, па на секоја топка се става од филот. Се преклопува со друго топче, па се става павлака со мајонез одозгора.
- Се става најгоре сусам кој малку се запржува.
- Се служи со рендан кашкавал.
Кулинарски трик – Употребете ја оваа намирница и маслото нема да ви загорува при пржење
Едноставен трик со кој ќе ги избркате мувите од вашиот двор и балкон
ВИДЕО: Рецепт за органска маска за длабинска нега на оштетена коса
10 „убијци“ на вишокот калории
Диетален појадок што ќе ве држи сити