Освежувачки десерт идеален за секоја прилика!
Состојки:
- 1 пакување розен кори
- 300 гр малини
- 150 гр печен, мелен лешник
- 100 гр бело чоколадо
- 400 гр шлаг
- 1 маргарин
- 4 кесички пудинг со вкус на слатка павлака
- 10 лажици шеќер
- 100 гр шеќер во прав
Начин на подготовка:
- Згответе фил од млеко со шеќер, па кога ќе зоврие, додајте 4 пудинга. Кога ќе се излади, додајте разматен маргарин со шеќер во прав и растопено бело чоколадо, па сè добро соединете.
- Посебно разматете 200 гр шлаг и филувајте ја тортата по следниов редослед: кора-фил-мелен лешник-шлаг и така по ред, а на половина од тортата ставете малини, па повторно продолжете со филување.
- Разматете го останатиот шлаг и премачкајте ја целата торта. Украсете со малини.
Уживајте!