Идеален оброк за ручек или вечера…
Состојки:
- пилешки гради
- 150 гр сува сланина (царско месо)
- 150 гр димена колбасица
- 5 чешниња издробен лук
- 1 лажица сок од лимон
- маслиново масло
- стапчиња за ражничи
Начин на подготовка:
- Пилешкото месо исечкајте го на коцки. Во чинија подгответе маринада од 50 мл масло, 50 мл вода, издробен лук, бибер, сол, оригано и сок од лимон.
- Сè добро измешајте. Оставете да отстои 30 минути и процедете, па со прелијте го месото.
- Пожелно е месото да отстои во маринадата околу 30 минути, па потоа да се пече. Испечете го на скара од двете страни.
Деталното упатство за подготовка погледнете го во видеото:
Домашен рецепт со кој повеќе нема ни да помислите на цвекло од тегла
Релаксирајте се: Чај кој ги опушта мислите и мускулите