Благодарение на овој рецепт ќе ја направите најдобрата скара која некогаш сте ја пробале.
Состојки:
- мешано месо по желба
- зачин за скара
- магдонос
- масло (сончогледово или маслиново)
- сол
- 4-5 чешниња лук
- бибер
- 1 лажица сок од лимон
Начин на подготовка:
- Во чинија ставете една лажица зачин за скара, сол, бибер, магдонос, издробен лук, додајте 50 мл вода, сок од лимон и се добро измешајте и оставете да отстои 30 минути. Потоа процедете и прелијте преку подготвеното месо.
- Доколку станува збор за пилешки батаци и карабатаци, одвојте ги од коските и исчукајте ги, или било кое месо исчукајте го со чекан за месо. Месото добро измешајте го и оставете го да отстои 2-3 часа, а потоа печето го на скара.
Повеќе поврзани рецепти на Готви.мк
Замена за пржење: Еве како да подготвите крцкав помфрит во рерна
Топ 10 неверојатно вкусни Gotvi.mk рецепти со компири
Направете домашен песто сос со тестенини
Совет: Не ја фрлајте, искористете ја водата во која варите тестенини
Италијанско предјадење за цело семејство