Пилешки гради на италијански начин

Пилешки гради на италијански начин

Руколата на месото му дава посебен вкус, а сирењето сочност…

Состојки:

  • 250 гр пилешки гради
  • 30 гр рукола
  • 30 гр маскарпоне сирење
  • 30 гр црвена пиперка
  • неутрална павлака
  • манго
  • пченка
  • морков
  • компир

Начин на подготовка:

  1. Пилешките гради наполнете ги со рукола и маскарпоне и црвена пиперка. Пржете на скара.
  2. Неутралната павлака сварете ја да зоврие и додајте манго.
  3. Кратко гответе да стане кремасто и со добиениот сос прелијте ги пржените пилешки гради.
  4. Јадењето послужете го со печен морков и компир и варена пченка.

На здравје!

Поврзани вести на Готви.мк

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Неодолива крем салата

Малиџано – одличен домашен рецепт

Зеленчукова ужинка за на работа

Свежа салата со брокула

Топ 10 највкусни Gotvi.mk рецепти со печурки