Ова јадење е идеално за вистински, гурмански ручек!
Состојки:
- 500 гр пилешко бело месо
- 100 гр сланина
- малку масло
- 150 гр рендан кашкавал
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Исечкајте го белото месо на тенки делови.
- Пропржете на малку масло исечкана сланина, па додајте го месото.
- Посолете и побиберете по вкус.
- Кога месото ќе биде готово посипете го со рендан кашкавал и тргнете го од рингла.
- Послужете топло со туршија и ориз.
10 „убијци“ на вишокот калории
Ако појадувате ќе ослабете и ќе го забрзате метаболизмот – Еве како
Како да ослабете според хороскопскиот знак?
Хороскопските знаци и храната – што треба да јадете, а која храна да ја избегнувате