Сарми од пилешко – ХИТ кај домаќинките во регионот

Сарми од пилешко – ХИТ кај домаќинките во регионот

 Новогодишните и божиќните празници се време за вкусни деликатеси, а меѓу нив е и царицата на трпезата – сармата. Ви нудиме рецепт кој го освои регионот, сарми со пилешко.

Состојки:

  • 8 филети пилешко
  • ½ шолји масло
  • 1 кромид
  • 2 лукчиња
  • ½ лажички црвен пипер
  • 3 лажици сојаФИЛ

     

  • 1 домат
  • 1 пиперка
  • 1 морков
  • 1 шолја кашкавал

Подготовка:

  1. Во длабок сад се става изренданиот кромид, лук, и и сите останати состојки, освен зеленчукот за фил.
  2. Се додава пилешкото и добро се валка во смесата, се прекрива со фолија и се става во ладилник 2 часа.
  3. Се мие зеленчукот, и се сече на тенки ленти. Така и со кашкавалот.
  4. Се вади пилешкото и се прелева со остатокот од соја сосот, а на средина на секоја филета се става филот од зеленчук.
  5. Се става врз зеленчукот 2-3 ленти кашкавал.
  6. Се пече на 220 степени 30 минути, окако претходно сме му додале вода.
  7. СОВЕТ: Се служи со компири.

Повеќе рецепти на Готви.мк:

ВИДЕО: Направете природен пијалок за слабеење од 4 состојки

ВИДЕО: Рецепт за органска маска за длабинска нега на оштетена коса

ВИДЕО: Направете шеќерна паста за депилација

10 „убијци“ на вишокот калории

Диетално: Домашни брускети со домати и маслиново масло (видео)