Поховани полнети пилешки карабатаци

Поховани полнети пилешки карабатаци

Со ова сочно полнето месо послужете компир и некоја освежувачка салата.

Состојки:

  • 1 кг пилешки карабатаци
  • 300 гр суво месо
  • 200 гр трапист сирење
  • 1 лажица зачин по желба
  • сол
  • 1 чаша брашно
  • презла
  • 2 јајца
  • 2 дл масло

Начин на подготовка:

  1. Месото исчистете го и отстранете ги коските. Сувото месо и сирењето исечете ги на коцки.
  2. Mесото зачинете го по желба, посолете, ставете парчиња суво месо и сирење внатре.
  3. Преклопете го месото и извалкајте го во брашно, па ставете го во разматени јајца, потоа во презла и пржете го на масло. Местото можете да го прицврстите со чепкалка за да не истекува филот при пржењето.

Послужете со салата и добар апетит!

Повеќе на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт