Мус со еспресо добро оди со сочно овошје. Освен малини, можете да изберете јагоди, капини или боровници.
Состојки:
- 6 листови желатин
- 6 јајца
- 160 мл еспресо
- 1 ванилин шеќер
- 250 гр шеќер
- 400 мл слатка павлака
- шеќер во прав
- 200 гр малини
Начин на подготовка:
- Натопете го желатинот. Одвојте ги жолчките и белките. На пареа разматете жолчки, еспресо, ванилин шеќер и 200 гр шеќер. Во тоа растопете исцеден желатин и оставете да се излади. Разматете слатка павлака, па измешајте ја во кремот.
- Разматете белки и 50 гр шеќер, па додајте. Ставете мус во садови и изладете го во фрижидер околу 3 часа.
- Украсете со малини и шеќер во прав.
Уживајте!
Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома
Супер рецепт: Леден кафе колач
Нема веќе стоење до шпорет: Колач без печење, совршен за горештините
Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега
Направете чоко мус и гостите ќе ве обожаваат
ВИДЕО: Брз рецепт за некалоричен сладолед