Новогодишната трпеза носи среќа – еве што не смеете да јадете на овој ден

Новогодишната трпеза носи среќа – еве што не смеете да јадете на овој ден

Новогодишната трпеза треба да ви биде добро одбрана за да имате здравје, пари, среќа во вашиот дом. Еве што треба да имате на вашата трпеза и што значи тоа.
ГРОЗЈЕ
Грозјето пред се е симбол на здравје и сила, па се препорачува веднаш по 12 да изедете зрно грозје.
РИБА
Таа има симбол на движење без препреки, па ви навестува дека ќе пливате во сите полиња.
 
СВИНСКО МЕСО
Свинското месо е симбол на богатство.
ЗЕЛЕНА САЛАТА
Таа симболира на хармонија, природа и добра среќа како и долговечност.
ТОРТА
Поради големото количество на шекер кое го содржи, симболира на слатка година.
 

singlepost_text