Сите генерации сакаат компири, без разлика како се подготвени. Сепак, подготовката е иста, какви и да ги јадеме се лупат, па се подготвуваат, но тука лежи грешката.
Имено, лушпата од компирите може да биде совршена за највкусните грицки. Таа потсетува на нешто меѓу чипс и помфрит, па е совршена за со пријателите.
Се што треба да направите е да ја ставите кората од компирот на хартија, за да ја впие влагата, па да ја ставите во маслиново масло и сол и бибер, како и вегета и зачини по желба.
Печете ја 15-20 минути на 200 степени.
Кога ќе биде готова, послужете ја со кечап, мајонез или сенф.
Имено, лушпата од компирите може да биде совршена за највкусните грицки. Таа потсетува на нешто меѓу чипс и помфрит, па е совршена за со пријателите.
Се што треба да направите е да ја ставите кората од компирот на хартија, за да ја впие влагата, па да ја ставите во маслиново масло и сол и бибер, како и вегета и зачини по желба.
Печете ја 15-20 минути на 200 степени.
Кога ќе биде готова, послужете ја со кечап, мајонез или сенф.
ВИДЕО: Рецепт за леб кој не се меси
Диетално: Домашни брускети со домати и маслиново масло (видео)